O nama

Zauzmite se za ono u što vjerujete čak i ako stojite sami. /Sophie Scholl

Platforma GlasniJA nastaje u okviru projekta „Nacionalna kampanja osnaživanja žena Sofija“. Kampanju provodi udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava „Sofija“ s partnerima udrugom „Plavi telefon“ i Domom „Duga-Zagreb“.  Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti 1.420.506,41 kn, a provodi se tijekom tijekom 20 mjeseci: od 28.11.2019. do 28.07.2021. godine.

Svrha i osnovni cilj platforme je pružanje informacija, razmjena iskustava i povezivanje stručnjaka iz područja ljudskih prava i zaštite žrtava obiteljskog nasilja. GlasniJA doprinosi izgradnji ravnopravnog društva kroz stvaranje prostora za osnaživanje, edukaciju i umrežavanje žena i svih ostalih članova našeg društva u cilju ostvarenja rodne i spolne ravnopravnosti, te pravednijeg društva.

Osim informiranja i educiranja, platforma GlasiJA ujedinjuje stručnjake koji rade na području zapošljavanja i zaštite osoba iz marginaliziranih skupina. Stručnjaci su pripadnici i djelatnici organizacija civilnog društva, sustava pravosuđa i policije, centara za socijalnu skrb, te obrazovnog i zdravstvenog sustava.

SofiJA je nevladina i neprofitna organizacija koja se zalaže za promicanje i zaštitu ljudskih prava, s fokusom na osnaživanje žena u današnjem društvu, te unaprjeđenje društvenog položaja žena te ostvarenje spolne i rodne ravnopravnosti. Naše vrijednosti su:

podrška i unaprjeđenje položaja žena u današnjem društvu

poticanje građanstva na aktivnije uključivanje i sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice

izgradnja kapaciteta civilnoga društva za sudjelovanje u društvenom razvoju

edukacija, osnaživanje i zapošljavanje žena

razvoj međusektorske suradnje i suradnje između organizacija civilnoga društva

jačanje kapaciteta stručnjaka

umrežavanje udruga, institucija koje rade s nezaposlenim i/ili zlostavljanim ženama

povećanje javnog utjecaja i vidljivosti aktivnosti organizacija civilnoga društva

 

Više o udruzi možete pročitati na https://sofija.hr/,  a o kampanji na https://sofija.hr/sofija/.