Mapa pružatelja socijalnih usluga nova je interaktivna on-line usluga koju nam donosi Bijeli krug Hrvatske, a služiti će kao svojevrstan vodič žrtvama i svjedocima, te im pružiti informacije o pružateljima pomoći i podrške na području cijele Republike Hrvatske

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga Bijeli krug Hrvatske pokrenula je novu socijalnu uslugu – Interaktivnu web mapu pružatelja socijalnih usluga za žrtve nasilja.

Mapa sadržava ukupno 60 pružatelja socijalnih usluga umreženih u sustav podrške žrtvama i svjedocima. Mapa je interaktivna i omogućava pretraživanje po lokacijama, a daje uvid u cjelokupan sustav zaštite – od organizacija civilnog društva, preko linija pomoći do označavanja najbližih institucija za pomoć i podršku žrtvama.

Inicijative poput ove, pojavljuju se kao naručene u nesigurnim vremenima obilježenim konstantnim promjenama na globalnoj razini, tijekom kojih posljedično rastu i brojevi slučajeva nasilja u obitelji.

Mapa je nastala kao dio projekta “Prekriži nasilje” financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program ljudskih potencijala 2014. – 2020., u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I.

Autor