Ženska soba – održan ciklus radionica u Slavonskom brodu

U ovim izrazito izazovnim vremenima svaka radionica, savjetovanje ili edukacija su važni kako bi se naše građanke iz najranjivijih skupina što bolje snašle na sve nesigurnijem tržištu rada. Ženska soba – Centar za seksualna prava provodi ciklus radionica u sklopu programa „Edukacija, osnaživanje i suradnja – moja prilika za budućnost!“

Projekt se provodi u suradnji s Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Požega te Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod. Financijska sredstva za provođenje programa osigurava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Provedba programa započela je 1.lipnja 2020.godine, a trajati će ukupno 3 godine. Osnovni cilj projekta je razvoj pozitivnog okruženja za unaprjeđenje sustava zapošljavanja žena žrtava nasilja u obitelji.

Ciklus radionica usmjeren je na razvoj vještina koje su tražene na tržištu rada, a radionice su se odvijale u Hotelu Centra u Slavonskom Brodu 28. listopada 2020 godine. Polaznice su razvijale vještine pisanja zamolbe za posao i životopisa te što kvalitetnije predstavljanje vlastitih kvalifikacija na razgovoru za posao.

Program je ponudio i korak više u procesu zapošljavanja jer po završetku radionica, zainteresiranim polaznicama  nudi stručno osposobljavanje. Stručno osposobljavanje pohađat će ona skupina uključenih žena koja će izraziti najveći interes za posao geronto-domaćice.

Izvor: zenskasoba.hr

Autor